IJsbeer van de maand Januari: Stefan Tersteeg

Deze maand zocht de redactie van Drienerlo Stefan Tersteeg op in zijn natuurlijke habitat. Dat was zijn eigen kamer in Enschede, waar meneer het nodige bijklust naast het voetbalbestaan bij Drienerlo. Onder het genot van een heerlijke stampot heeft de redactie met hem onderstaande interview gehouden, ook werd er gesproken over het nut van het leven. Dit hebben we uiteindelijk niet hier geposteerd, omdat Stefan daar nog wel een hele duidelijke mening over heeft.

Naam: Stefan Tersteeg

Leeftijd: 26

Studie+jaar: Embedded Systems 2e jaar

Team: Veld 3

Positie: Spits

Lid van Drienerlo sinds: 2015

Commissies: Flaza, Ec, Website en TC

Club voor Drienerlo: Geen

Favoriete club: Ajax

 

Waar kom je vandaan en hoe was je vroeger als kind?

Opgegroeid in Netterden, klein dorpje in de Achterhoek op de boerderij. In onze klas op de basisschool zaten we met 13 kinderen. Ik was eigenlijk altijd thuis, vaak kwam een vriend van me bij ons spelen aangezien er altijd van alles te doen was op de boerderij. We timmerden vooral veel hutten, ik wou dan ook graag timmerman worden vroeger.

 

Wat zijn je hobby’s naast het voetbal?

Ik heb veel hobby aan het automatiseren van apparaten in ons studentenhuis. Hiervoor codeer ik de software en doe ik veel met elektronica. De meeste apparaten in mijn kamer kan ik met een mobiel aansturen. Daarnaast kijken we graag met de jongens van Veld Titom een voetbalwedstrijd.

 

Wat is je mooiste Drienerlo moment?

Moeilijke vraag! Met Veld Titom hebben we al veel mooie dingen mee mogen maken. Weekenden in België zijn altijd goud, maar daar kan ik niet te veel over vertellen. Daarnaast was BSIT dit jaar natuurlijk ook meer dan geslaagd. GNSK afgelopen voorjaar was daarnaast ook erg leuk om heen te zijn geweest.

 

Welk Drienerlo moment zou je het liefst zo snel mogelijk willen vergeten?

Het eerste seizoen qua voetbal was zowel voor Titom als voor mijzelf een erg slecht jaar. We werden laatste in de competitie en in het hele seizoen scoorde ik als aanvaller alleen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Desondanks was dit het seizoen van het ontstaan van Veld Titom, dus ook een erg mooi jaar.

 

Wat zou je graag nog bij Drienerlo mee willen maken?

Het meeste heb ik inmiddels wel meegemaakt bij Drienerlo, maar dat dacht ik vorig jaar ook. Ik laat me weer graag verrassen wat dit seizoen te bieden heeft. Ik zou vooral graag weer mee gaan naar GNSK. De sfeer tijdens dat toernooi is echt mooi.

 

Wie is in jouw ogen het grootste talent bij Drienerlo?

Jorn, onze nieuwe voorzitter. Het talent en doorzettingsvermogen dat hij afgelopen seizoen heeft laten zien doet mij vaak verbazen. In voor en tegenspoed, hij staat er altijd. Kortom, erg veel waardering voor zijn gedrevenheid in het gebruik van alcoholische versnaperingen.

 

Wat zijn de zwaktes van het team waar je elke week mee in de wei staat?

Ondanks de teleurstelling bij mede Titom spelers waaronder Schoppa (aka De Das), mag ik dit seizoen spelen in veld 3. Maar met Veld Titom ben ik gewend in de wei te staan. Onze grootste zwakte is toch wel de verleiding van een koude gele rakker. Stappen de avond voor de wedstrijd is geen uitzondering. Daarnaast spelen we natuurlijk met Thijs (aka de man van glas). Dit is ongetwijfeld onze sterspeler, alleen hebben we het pech dat hij gemiddeld 5 minuten per wedstrijd speelt. Het is vaak een grote tegenslag voor ons als team wanneer Thijs weer uitvalt. Gelukkig hebben we een brancard voor hem gekocht.

 

Wat is het beste krachtvoer voor een wedstrijd?

Meestal eet ik in de ochtend een tosti, of dit een goede invloed heeft op de wedstrijd lijkt me sterk.

 

Heb je nog bepaalde rituelen (bijgeloof) voor de wedstrijd?

Mijn ritueel als aanvoerder vorig jaar was om mijn best te doen om 11 man op het veld te krijgen. Met wisselend resultaat.

 

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Pizza Hawaï van Elat Roma, maar die zijn ‘s nachts helaas niet open dus dan is hij waarschijnlijk koud. Daarnaast ben ik gek op lasagne.

 

Met welke voetballer zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Zonder twijfel Gerard Piqué, echt jaloers vanwege zijn vriendin.

 

Je bent nog wel eens betrapt met een biertje in je hand aan de vooravond van wedstrijden. Heeft het bier drinken in jouw ogen gevolgen voor je eetpatroon en je prestaties op het veld?

Met bier gaat het meestal wel goed bij mij, gelukkig nooit last van katers. Voordeel is ook dat ik nooit te veel beweeg op het veld, hierdoor heeft het weinig invloed. Anders wordt het als onze Sebas weer aankomt lopen met Vodka. Daar gaan mijn prestaties veel sneller van achteruit.

 

Via een anonieme bron hoorde we dat je nogal wel eens op dames afstapt die kwamen kijken bij wedstrijden. Jij weet ook wel dat deze dames daar niet voor de lol staan en dus komen kijken bij hun vriendje. Toch stap jij op deze dames af.  Kun jij hier wat meer over zeggen?

Denis (aka DragonSlayer) wilde nog wel eens een vriendin meenemen naar een wedstrijd. Vaak was het weer een andere meid en dus was de juiste link niet altijd direct gelegd. Helaas is Denis gestopt met voetballen bij Drienerlo, erg jammer want ik mis de dames naast de lijn.

 

Welke tips en trucs heb je voor ons op het gebied van versieren?

Zelf zijn Sebas en ik sinds kort een cursus begonnen bij eerder genoemde Denis. Hij geeft ons twee keer in de week twee uur in de avond bijles op het gebied van versieren. Echt een aanrader.

 

Jij schijnt ook iemand te zijn die wel een redelijk duidelijke mening over politiek heeft. Kun jij hier verder over uitwijden?

Ik hou nog wel van een goede discussie, en politiek is vaak een mooi onderwerp waar iedereen wel wat van vindt. Vaak komen discussies niet verder dan argumenten die je op het journaal hoort, ik voorzie dan graag van een ander perspectief.

 

Afgelopen tijd kwam er steeds vaker een artikel in de Privé over het leven van boer Richard. Deze boer heeft een paar jaar geleden meegedaan aan Boer Zoekt Vrouw. Het schijnt dat jij familie van hem bent, klopt dat?

Dat klopt, mijn vader (aka Boer Richard) deed in 2010 mee aan Boer Zoekt Vrouw. Unieke ervaring destijds. Mijn vader heeft daar toen een relatie aan over gehouden met Annemieke. Deze relatie heeft iets meer dan een jaar stand gehouden. Later is mijn vader van Duitsland waar hij destijds woonde verhuist naar Denemarken. In de zomer en met de Kerst bezoek ik hem altijd, en dan help ik ook mee bij het koeien melken. Deze zomer heb ik hem bezocht met Schoppa en Sebas!

 

Als we de prestaties van v.v. Drienerlo er bij pakken wint de gehele club weinig wedstrijden eigenlijk. Heb jij hier misschien meer inzicht in waarom dat is?

Ik heb het idee dat het soms bij Drienerlo iets te gezellig is. Hieronder lijden onze prestaties. Neem de dames als voorbeeld, daar worden meer taarten gebakken dan dat er goals worden gescoord. Ik heb hier zelf niet zoveel moeite mee, ik heb het idee dat iedereen het wel naar zijn zin heeft bij Drienerlo. Dat is het belangrijkste!

 

Wil je nog wat extra’s meegeven aan de supporters of de andere volgers van v.v. Drienerlo?

Mocht je het hele stuk hebben gelezen dan wil ik je hierbij bedankt voor het lezen van dit interview. Mede door de hoge toestroom van nieuwe leden en de creatie van V6 gaan we er weer een mooi seizoen van maken. Ik heb het erg naar mijn zin bij Drienerlo en dat heb ik te danken aan alle leden van Drienerlo. Tenslotte wens ik het nieuwe bestuur nogmaals heel veel succes!

 

Gemaakt
2019-01-18 10:40:00
Aangepast
2019-01-18 10:40:00
Auteur
ThijsErinkveld
0 reacties