Geschiedenis

v.v. Drienerlo werd opgericht op 22 september 1964, net drie jaar nadat de UT was gevormd. Toen de UT een meeting in 1964 organiseerde met al haar 220 studenten om enkele verenigingen op te richten, nam Arno Wentink het op zich om een voetbalvereniging op te zetten. Zo geschiedde, en samen met de heren Winkelhorst, Helder, Van de Berg en Dressel vormden zij het eerste bestuur van v.v. Drienerlo. Contributie destijds? 5 Gulden.  

Met 22 leden tijdens de aanvraag tot competitiedeelname, werd de club uiteindelijk toegelaten tot de lokale competitie met 2 teams per seizoen 1965/1966. In de kleuren groen en rood, speelden de teams in de 3e Klasse van de TVB (Twentsche Voetbal Bond), een onderbond van de KNVB. 

Het seizoen 1966-1967 bleek een succesvolle. Zonder een competitief zaalvoetbalteam te hebben, werd Drienerlo Nederlands studentenzaalvoetbal kampioen. Het eerste herenveldteam werd kampioen in de 3e Klasse A, en de eerste Natrapper, het clubblad, werd geprint. 

Drienerlo werd TVB kampioen van de 1e Klasse A zaterdag in 1974-1975 en maakte het volgende jaar haar debuut in de KNVB competitie. Een ander hoogtepunt dat jaar was de toetreding van Drienerlo in de zaalvoetbalcompetitie in 1975-1976, en werd het jaar erop gelijk kampioen in de Twentse regio. 

Per 1982 kwam er een damesteam bij Drienerlo en dit werd opgevolgd door de introduction van BSIT. Het Berno Slotman International Tournament werd voor het eerst gespeeld in 1983, en bestaat nog steeds tot de dag van vandaag. 

Het jaar erop maakte Drienerlo kennis met  trainer Kalle Oranen, oudspeler van FC Twente in de gloriejaren waarbij hij de verloren UEFA Cup-finale van 1975 nog speelde. Na een periode in de zaal, werd hij in 1987 trainer van Veld 1 en bleef daar 20 jaar lang. Na zo'n markant persoon kwam er nóg één. Frank Eulderink was al verbonden aan de UT en Drienerlo en werd (was het wel door een aparte constructie waarbij het bestuur ook op haar hoofd krabde) succesvol trainer van Drienerlo 1. Hij werd tweemaal kampioen in de 3e Klasse en schreef geschiedenis door Drienerlo in twee periodes in de 2e Klasse te laten voetballen. Frank zwaaide na 9 jaar als trainer van Drienerlo 1 af, waarna het stokje werd overgenomen door Robert Harperink per seizoen 2017-2018.

Drienerlo's eerste herenteam degradeerde in het seizoen 2017-2018 en speelt sindsdien in de 4e klasse. Per september 2019 staat de ploeg onder leiding van voormalig Heracles Almelo speler en Universiteit Twente promovendus Marnix Smit.

Wil je meer weten over de geschiedenis van onze groenwitten? Lees dan eens Het Gouden Boekje - 50 groen-witte jaren van v.v. Drienerlo of het 11e Lustrum boekje.

Aanvraag tot competitie toelating