Mogelijke nacompetitie veld 1: hoe zit het nu eigenlijk?

Drienerlo Veld 1 moet dit jaar vrezen voor de nacompetitie, welke zou kunnen leiden tot degradatie naar de 4e klasse. Maar hoe zit het nu eigenlijk met die nacompetitie, en wat dient er te gebeuren om dit af te wenden? Lees hier meer over de laatste weken van de competitie!

Stand rond 12e plek

Helaas acteert veld 1 dit jaar in de onderste regionen van haar competitie Oost 3D. Al het gehele jaar bungelt het onderaan, en wordt er gekeken om boven de streep te eindigen. Die streep ligt in de competitie tussen plek 11 en 12, van de 14 clubs. Nummer 14 (op dit moment Achilles Enschede) degradeert direct naar de 4e klasse zaterdag. 12 en 13 spelen om nacompetitie tegen de periodekampioenen van vierde klassers. De huidige stand, na de overwinning op huidige nummer 13 RKSV (14-04-2018) ziet er als volgt uit:  

Stand per 14-04-2018

Zoals te zien heeft de ploeg uit Rijssen, RKSV, nog twee wedstrijden tegoed t.o.v. Drienerlo 1. Met eenzelfde aantal overwinningen en verliezen, staat zij 2 punten onder onze studenten. De 6-2 overwinning was dan ook van groot belang om een plek te stijgen. Nadat er de week ervoor tegen Achilles een gelijkspel werd afgedwongen (4-4) na een 3-0 achterstand, zit Drienerlo dus nog altijd bij de onderste partijen. Het gat met de veilige 11e plek is dan ook nog altijd groot met 11 punten en een aanzienlijk slechter doelsaldo (-24 tegen -2 van ASV en -5 van Kloosterhaar). 

In het resterende programma van Drienerlo zitten nog vijf wedstrijden, waarbij komende weekend gevoetbald wordt in Bergentheim, nog altijd kanshebber op de titel. Hierna volgen - op papier - mindere tegenstanders. ASV '57 uit, Kloosterhaar thuis, DES uit en er wordt afgesloten tegen v.v. Hellendoorn thuis op 26 mei. Om een plek te stijgen zijn minimaal 12 punten nodig uit vijf wedstrijden, een schier onmogelijke huiswerkopgave. Er moet dus naar beneden worden gekeken, in de tweestrijd met RKSV voor plek 12.   

Zal reeds vermeldt, heeft RKSV nog twee wedstrijden tegoed op Drienerlo. Haar potjes speelt ze als volgt: SVVN thuis, Oranje Nassau thuis, DES thuis, v.v. Hellendoorn thuis, ASV '57 uit, Wilhelminaschool thuis en opnieuw tegen Oranje Nassau, ditmaal uit. RKSV heeft dus vijf thuiswedstrijden en tweemaal uit, met daarin tweemaal tegen de huidige koploper ON uit Almelo. 

 

De kans dat Drienerlo eindigt op plek 12 of 13 is dus nog gissen. Maar wat betekent dit überhaupt voor de nacompetitiestrijd? In het hypothetische geval, dat Drienerlo hierin terecht komt, dan wordt er samen met alle periodekampioenen van de vijf vierdeklassers (Oost 4A t/m 4E) gestreden om 7 plekken in de vier 3e klasses Oost (3A t/m 3D). Twee gewonnen wedstrijden dienen daarvoor uitkomst te bieden voor Veld 1, gespeeld om 2 en 9 juni. In de eerste ronde op 2 juni speelt Drienerlo afhankelijk van haar eigen klassering tegen ofwel de laagst geklasseerde periodekampioen uit 4E (zelf geëindigd op plek 12) of de laagst geklasseerde periodekampioen uit 4D (zelf geëindigd als 13e). Mocht zij deze wedstrijd winnen, dan gaat Drienerlo naar de volgende ronde: de finaleronde. Bij verlies degradeert Veld 1 gelijk. 

In de finaleronde wordt er, als Drienerlo op de 12e plek eindigt, gevoetbald tegen de hoogst geklasseerde periodekampioen uit 4D. Wanneer zij als 13e eindigt, moet een wedstrijd tegen de hoogst geklasseerde periodekampioen uit 4E soelaas brengen. Onderstaand is dit schema nog eens te zien. 

Schema nacompetitie

Gezien de lengte van de competitie is het moeilijk te zeggen tegen wie Drienerlo mogelijk uit zal komen. Bruchterveld en Avereest uit 4D, en Sportlust Glanerbrug en Oeken uit 4E behoren allen tot de mogelijkheden.

 

Om dit alles af te wenden en per 26 mei op vakantie te gaan, dient er minimaal gewonnen te worden van ASV, Hellendoorn, Kloosterhaar en DES in de reguliere competitie. Twee spannende maanden liggen dus nog voor de boeg. 

 

 

Gemaakt
2018-04-15 16:15:10
Aangepast
2018-07-05 13:53:13
Auteur
rrikken
0 reacties