Zaal 1 speelt kwartfinale districtsbeker

Nadat Zaal 2 woensdagavond heel dichtbij kwam bij een gelijkspel (bal op de binnenkant paal) in hun uiteindelijk verloren competitieduel tegen Zalvo '89 (4-6), was het tijd voor de kwartfinale van de districtsbeker voor v.v. Drienerlo Zaal 1 tegen IFC Zwolle 1.  

Programma

In de bovenste regionen van de competitie zul je Zaal 1 nu niet treffen, maar toch kon de ploeg doorstoten tot de kwartfinale. In de eerste ronde werd er nèt gewonnen: Gonemo/Redox 1 - Drienerlo 1 resulteerde in 3-4. In de volgende ronde wachtte Walk Inn Boys, waar er in de uitwedstrijd werd gewonnen met 3-6. Nadat er in de derde ronde werd gewonnen zonder een wedstrijd te spelen, werd er voorbereid op alweer de kwartfinale: Drienerlo 1 - IFC Zwolle 1. Een kans op revanche voor de verloren bekerwedstrijd van 2016/2017, toen er uit werd verloren met 3-0 tegen het nog toenmalige IFC Donaci 1. 

In het eigen stadion, werd een enervend duel van Zaal 1 gesteund door een groen-witte schare op de tribune van Sporthal 2, Sportcentrum UT. Nadat Zaal 2 de punten had laten liggen tegen Zalvo '89, begon Zaal 1 wel goed aan hun wedstrijd. Er werd goed verdedigd, waardoor IFC met meer balbezit niet al te veel kon creëeren. Toch enkele kansen over en weer, waar vooral IFC de scherpte miste, en moest opboksen tegen een goed keepende Jouke. Drienerlo had daarentegen wél de scherpte, en terwijl zij een kleiner aantal kansen had, scoorde het tweemaal. 

Ruststand 

Na de eerste helft was dus een ruststand genoteerd van 2-0, daarvoor kon vooraf worden getekend. 

Na rust maakte IFC al gauw de 2-1, en dan moet er natuurlijk gevreesd worden. Waar IFC in de eerste helft al enkele malen de keeper of paal en lat op hun pad vond, ging dit in de tweede helft rustig door. Toch kon de 3-1 genoteerd worden en werden de Zwollenaren gedwongen een veldspeler in te brengen voor de plaats van de keeper. Ze ging hoger spelen, met de gedachte om de 5-tegen-4 situatie uit te buiten. Drienerlo bleef kalm en zette - ietwat dichter op eigen doel - het speelveld dicht. Zwolle ging chaotisch om met de man meer en Drienerlo nam het heft in handen, waar er uitgelopen kon worden naar 4-1, 5-1, 6-1 en zelfs 7-1! Direct werd de vergelijking getrokken met het Wonder van Belo Horizonte, waarna Drienerlo 1 opnieuw doorbekert. 

Tweede helft

Met nog 5 minuten op de klok, valt Drienerlo opnieuw aan

Nu is het wachten op de andere kwartfinales, die vrijdag worden gespeeld. Hoofdklasser ATIK 1 (Apeldoorn) speelt tegen Topklasser en ZVV Twente 1 uit Enschede. Sporting Harderwijk 1, uitkomend in de Topklasse, ontvangt haar competitiegenoot Excelsior '31 1. De laatste kwartfinale is een thuiswedstrijd voor Morado 2 tegen haar bekende: Morado 1. 

Eindstand

Ongeloof en blijdschap is er bij de Drienerlo'ers.  


Over anderhalve week (maandag 19 februari) staat de competitiewedstrijd tegen IFC Zwolle 2 op het programma, eens zien of het kunststukje dan herhaald kan worden. 

Gemaakt
2018-02-09 11:35:52
Aangepast
2018-07-05 13:51:56
Auteur
rrikken
0 reacties