Zaal 2 - Almelo FC 3 6-6

Zaal 2 heeft in de degradatiekraker tegen Almelo FC 3 eingszins teleurstellend slechts 1 punt gepakt. Hoewel de mannen van Z2 wel karakter toonden door vier maal terug te komen van een achterstand was een overwinning noodzakelijk om de tegenstander te passeren op de ranglijst en te stijgen naar plek 10. De selectie was eigenlijk voor het eerst dit seizoen redelijk compleet te noemen en Koen maakte na maanden blessureleed zijn langverwachte rentree. Drienerlo 2 schoot dan ook uit de startblokken en kwam dankzij een mooi uitgevoerde 'goed doen' en een vlammend schot in de kruising snel op een 2-0 voorsprong. Rogier was in beide gevallen de doelpuntenmaker. De gasten uit Almelo - die de heenwedstrijd met 3-1 hadden gewonnen - lieten zich echter niet van de wijs brengen en trokken de stand al snel weer gelijk. De Drienerlo verdedigers hadden moeite de zwaarlijvige spits van Almelo in bedwang te houden en Zaal 2 kwam niet veel later licht tegen de verhouding in zelfs op een 2-3 achterstand. Een mooie vrije trap van Casper zorgde voor de gelijkmaker maar niet veel later was het aan de andere kant ook weer raak: 3-4. Op slag van rust maakte Jesper namens Zaal 2 weer gelijk na een hoekschop die door Fons keurig bij de tweede paal gestift werd.

In de tweede helft begon Drienerlo wat meer duels te winnen en begon de blauw-witte formatie uit Almelo steeds meer commentaar op de scheidsrechter te geven. Maar toch was het de uitploeg die wederom op voorsprong kwam. Bij een hoekschop stond de Drienerlo verdediging te slapen waarna een Almeloër eenvoudig met een kopbal (!) kon scoren. Gelukkig maakte Koen even later de 5-5 waarna Drienerlo haast maakte omdat het rook dat een overwinning tegen een vermoeiede tegenstander mogelijk was. Het tegendeel bleek echter waar, Almelo sloeg wederom toe en met nog drie minuten op de klok stond het 5-6. Gelukkig vond de scheidsrechter na de zoveelste belachelijke sliding van Almelo dat de maat vol was en trok met nog 2,5 minuut op de klok geel waardoor Drienerlo 2 minuten met een overtal situatie kon spelen. Behalve een schot van Adriaan op de lat kon Zaal 2 echter niet veel creëren maar net toen de vierde speler van Almelo op het punt stond om weer binnen de lijnen te komen kreeg Koen de bal bij de tweede paal voor zijn voeten en scoorde de verdiende 6-6. Dat de scheidsrechter 30 seconden later voor het eindsignaal floot terwijl een speler van Almelo vrije doortocht had naar het Drienerlo doel was nog een gelukje waardoor de punten in Enschede gedeeld werden. Een terechte uitslag.