Juliana '32 - Drienerlo

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Juliana uit, en dus op de fiets naar buurman uit het westen; Hengelo. Wellicht de laatste keer dat er op Sportpark Groot Driene wordt gevoetbald, gezien de fusiegesprekken tussen Juliana en HVV Hengelo. Na Drienerlo’s uitschakeling in de beker, werd er maar al te graag gedacht aan een sterke start van het seizoen. Goed weer en frisse moed; Drienerlo on tour.

De gedachten waren blijkbaar elders, er waren al te weinig sokken om alle selectiespelers te voorzien. Een wissel snel naar de campus terug, wat witte sokjes pakken, en als de brandweer naar Groot Driene. Daar waar ze Drienerlo nog niet kunnen spellen volgens het welkomstbord, was er al afgetrapt voordat ondergetekende zich had omgekleed en met extra sokken op de bank plaats nam.

Juliana zette hoog druk en door hier en daar wat slordigheden, werkte Drienerlo zichzelf in de problemen. Na een foute inspeelpass vanuit het centrum achterin, kwam Juliana er in de 15e minuut erg raps uit via de rechterflank, en met een puntgave voorzet werd er wel erg knap afgemaakt in de verre hoek. Keeper kansloos.

Drienerlo rechte de rug en groeide in de wedstrijd. Juliana werd vastgepind en de kansen namen toe. Met grote kansen voor Joran, Jesse en Rens kwam Drienerlo steeds dichterbij de 1-1. Zelfs paal en lat moesten redding brengen voor de Hengeloërs. Opnieuw een corner voor Drienerlo, maar opnieuw geen doelpunt, en Juliana counterde 5 minuten voor rust. Weer kwamen ze er snel doorheen en scoorden opnieuw. Waar een verdiende gelijkmaker in de lucht hing, werd er thee gedronken met 2-0.

Voor rust viel ondergetekende al in voor de geblesseerde Dirk, en Robbert kwam er na 60 minuten in voor Rens. Drienerlo had het betere spel en Juliana kwam tot een enkele kans in de hele tweede helft. Met verijdelde buitenspelers en toch wat vermoeidheid in de benen, bleek kansen creëren voor de studenten ook wat lastig. Een laatste offensief door het inbrengen van Sùney mocht ook niet baten, en Drienerlo kon zich dus opmaken voor de 3e helft.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd, nu de buren uit het oosten. Achilles Enschede komt langs. Dan wel drie punten.

Wil jij ook je wedstrijdverslagen terugzien op de website en onze social media kanalen? Stuur ze dan in naar de redactie!