Eerste bekerwedstrijden

De beker is weer begonnen; Veld 1, Veld 2, Veld 5 en Dames 1 mochten opdraven op de eerste mooie zaterdag van het 2017/2018; 2 september. Veld 1 vertrok naar Aalten om te openen tegen AZSV 2, Dames 1 richting Voor Ons Genoegen Is Dit Opgericht (VOGIDO VR2), Veld 2 naar Oldenzaal (De Esch 4) en Veld 5 tegen Tubantia 6 uit Hengelo.

Met dank aan Janneke Jannink ontvingen we nog enkele foto's van de wedstrijd AZSV 2 - Drienerlo 1, welke hier te bekijken zijn. Het beloftenelftal van de Aaltenaren begon sterk aan de wedstrijd qua balbezit, maar kon dit nog niet omzetten in noemenswaardig grote kansen. Met hier en daar een uitbraak van Drienerlo ontstonden er ook nog wat kansen voor de studenten, echter bleef het bij de brilstand bij rust.

Op dezelfde wijze doorgaan, was het devies in de kleedkamer, er werd immers aardig gevoetbald. Echter werd dit lastiger toen na 1 minuut in de 2e helft al de 1-0 viel. Uiteindelijk liep de thuisploeg ook uit naar 5-0, mede dankzij het aanzienlijke verschil in conditie. AZSV 1 zou diezelfde middag al beginnen aan hun eerste competitie(!)wedstrijd, en de gehele selectie was dus al vroeg begonnen met hun voorbereiding. Bij veld 1 waren er ook enkele officiële debutanten, Koen Ebbers, Roy Theussing, Thijs Erinkveld en Sebastian Schipper speelden mee in deze eerste bekerwedstrijd.

Een samengesteld team van Dames 1 en 2 speelde onder de noemer van Dames 1 tegen VOGIDO VR2. Zij scoorden enkele minuten voor tijd de 2-1 en begonnen dus sterk aan het seizoen.

Ook V5 begon sterk met een overwinning op HVV Tubantia 6 met een 2-1. Veld 2 ging richting Oldenzaal om daar de punten te delen met ZVV De Esch: 2-2.

Komende week start de zaal ook voor de beker: Zaal 1 gaat naar Winterswijk voor de wedstrijd tegen FC Gonemo/Redox 1. Ook op vrijdag speelt Zaal 2 thuis tegen PH1, terwijl Zaal 3 al woensdag speelt tegen Excelsior '31 3.