Scheidsrechter
Veld

Beerzerveld uit, altijd lastig

Op 28 oktober stond de wedstrijd vv Mariënberg – vv Drienerlo op het programma. Mariënberg had zich voorbereid door een voorbeschouwing te schrijven die vooral gewijd was aan ‘sterspeler’ Gabi Maduro. Hij zou een flitsende wedstrijd gaan spelen voor Drienerlo met zijn beweeglijke heupen, hierover later meer...

In de voorbeschouwing werd vv Drienerlo beschouwd als de favoriete tegenstander van Mariënberg. Echter had de trainer van Drienerlo hier wel wat vragen over: Wat is een favoriete tegenstander? En wat doen ze dan? Ben je de favoriete tegenstander omdat je met een cadeau aankomt voor de wedstrijd? Omdat je de pupil van de week niet afzaagt bij de knieën? Omdat je het publiek niet een karatekick geeft a la Patrice Evra? Omdat je supporters niet de hele keet verbouwen zoals de supporters van Feyenoord? Of is het omdat de historie ons verteld dat Drienerlo vooral tijdens de 3e helft de favoriete tegenstander blijkt te zijn van Mariënberg? Waarschijnlijk is het dat laatste, maar zeker weten doet de trainer van Drienerlo het niet.

Met een duidelijk strijdplan vertrok Drienerlo naar het Westerpark in Mariënberg. Wat ook niet helemaal waar is, want Google Maps gaf dat er geen voetbalvereniging was in Mariënberg. Na wat research kwamen we erachter dat het in de metropool Beerzerveld ligt. Bij ons rees de vraag, waarom zou het dan geen vv Beerzerveld heten? Ook hier hebben tot op de dag van vandaag nog geen antwoord op. Na de U-bocht die we moesten nemen bij het stoplicht, omdat er maar 1 afrit is die richting Beerzerveld gaat, arriveerden de heren met das bij Mariënberg (of Beerzerveld, ik snap het niet meer?). In heel Nederland was het die week zo goed windstil geweest. ’s Ochtends kon je rustig op de fiets stappen zonder zorgen dat je Drienerlo das in de war raakte door de wind. Echter was dit in Mariënberg (of Beerzerveld) anders. Er stond een flinke wind recht over het veld heen. Het was zelfs bijna zo heftig dat André Hazes langs de lijn stond om te spelen met zijn vlieger.

De heren met das ging zich omkleden en begonnen aan de warming op. Na een winderige warming-up (dubbele interpretatie) en een powerspeech in de kleedkamer was Drienerlo gereed om te beginnen aan de wedstrijd. Als eerst moesten de pupillen van de week scoren, want als favoriete tegenstander zaag je deze meisjes natuurlijk niet bij de knieën af. Aanvoerder David won de tos en mocht kant kiezen, uiteraard speel je dan de eerste helft altijd met de wind mee. De wedstrijd begon en Drienerlo begon meteen met druk zetten. Dit zorgde in het begin van de wedstrijd vooral voor onrustig en rommelig voetbal in Beerzerveld (of Mariënberg). Beide kanten kregen mede door dit spel kansen. Zo schoot de nummer 9 van vv Beerzerveld (of Mariënberg) een bal van zo'n 20 meter op de lat en werd er een 1 op 1 kans van Drienerlo afgefloten omdat de arbiter er geen voordeel in zag. Na ongeveer een halfuur spelen rees de vraag bij het Mariënbergse (of Beerzerveldse) publiek: wie is de, volgens de Mariënberg (of Beerzerveld) reporter, rappe, snelle en behendige links- of rechtsbuiten genaamd Gabi? Want opvallend was hij zeker nog niet in de wedstrijd. Dit had een duidelijke reden. Bij vv Mariënberg(of Beerzerveld) was immers Jan uit het 3e opgeroepen om mee te doen met het 1e. Jan is natuurlijk niet zijn echte naam, maar het paste wel goed in zijn profielschets, ‘Jan de Zaagman’. Deze Jan was niet opgeroepen vanwege zijn fluwelen techniek of zijn geweldige lange bal. Nee, deze Jan was met 1 reden opgeroepen: de ‘bewegelijke heupen’ van Gabi in toom te houden en met vlagen kapot te schoppen. De rechtsback van vv Beerzerveld (of Mariënberg) deed dit dan ook met overtuiging. Jammer genoeg had deze back een broek aan met een diepe zak, waarin Gabi al in het begin van de wedstrijd verdween en tot op de dag van vandaag is hij nog niet terug gekeerd bij Drienerlo. Vandaar de oproep aan de rechtsback van vv Mariënberg om zijn portemonnee, telefoon, sleutels maar vooral Gabi uit zijn broekzak te halen.

De eerste helft was vooral te beschrijven als matig en onsamenhangend voetbal. Echter kreeg vv Drienerlo kort voor rust nog wel een grote kans, rechtsboetoe David werd weg gestuurd met een mooie steekbal. Deze ging richting goal en zag dat teamgenoot Jelle vrij en klaarstond om de bal te ontvangen en af te maken. David legde de bal met een geweldige assist (via 3 tegenstanders) af op teamgenoot Jelle. Die deze kort aannam en in de lange hoek krulde met zijn chocolade been: 0-1!

Drienerlo was tevreden met deze stand en wilde hiermee dus ook gaan rusten. Echter dacht vv Mariënberg (of Beerzerveld) hier anders over. In de 45+ minuut had de tegenstander nog een corner. Deze belande via een scrimmage bij een Mariënberg speler in de voeten en deze schoot op goal. Gelukkig stond de spits van Drienerlo, Douwe, nog te luieren bij de 1e paal, waardoor hij de bal nog met zijn borst van de lijn kon halen om hem vervolgens weg te rammen met een ferme knal. Drienerlo ging rusten met een 0-1 voorsprong in Beerzerveld (of Mariënberg).

De doelstelling voor de 2e helft was al gauw duidelijk, de 0-1 behouden en er eventueel 1 goaltje bij prikken. Echter verliep de 2e helft niet helemaal zoals Drienerlo wilde. Zij liet de tegenstander ver komen en zo kwamen de lange ballen van de centrale verdedigers van Beerzerveld (of Mariënberg) niet op de middenlijn maar op de rand 16. Hier kon toch nog goed tegen worden verzet. Het middenveld en de verdediging stonden als een fort en Drienerlo hield lang stand zonder veel weg te geven. Toch werd dit fort in de laatste 20 minuten langzaam afgebroken. Door middel van een zwabberbal uit een vrije trap kwam Mariënberg (of Beerzerveld) op gelijke hoogte. Kort daarna kwam de nummer 9 van Beerzerveld(of Mariënberg) hoog boven iedereen uit bij een corner en kon hij zelfs de 2-1 inkoppen. Drienerlo kon hier aanvallend niet veel tegenover zetten en moest helaas het onderspit delven.

Drienerlo verloor de wedstrijd helaas. Er is door het hele team hard gewerkt, echter konden ze niet voorkomen dat Mariënberg(of Beerzerveld) kon scoren uit 2 standaardsituaties. Dit waren ook ongeveer alle kansen van de tegenstander. Voor Drienerlo zijn dit erg dure punten, want de puntenteller staat nog maar op 3… Drienerlo heeft het verdriet gelukkig kunnen wegdrinken in de kantine van Mariënberg waar het weer ouderwets gezellig was. De koppies moeten weer omhoog voor de volgende belangrijke wedstrijd tegen: SVVN. Hier zullen punten moeten worden gepakt om aan te sluiten bij de middenmoot. Volgens de wedstrijdhistorie van Voetbal-Oost heeft Drienerlo thuis nog nooit gewonnen van SVVN: er werd 2x gelijkgespeeld en 1x verloren. Uit gaat het beter tegen SVVN; hier werd er namelijk 2x gewonnen met 0-3 en 0-5 en 1x verloren met 2-1. Drienerlo zal de schouders eronder moeten gaan zetten om aankomende zaterdag 3 punten te gaan pakken! Daarom nodigen we iedereen uit die een groen-wit hart heeft om 4 november om 15.00 uur langs de lijn te staan om Drienerlo 1 naar de overwinning te schreeuwen, tot dan!

Als laatste willen we als Drienerlo Mariënberg nog bedanken voor de gastvrijheid en het warme bad waarin we terecht kwamen. De (lever)worst en bier heeft ons erg gesmaakt, waarvoor hulde! Echter is het teleurstellend dat de 3 punten bij Drienerlo uit de tas zijn gestolen. Thuis zal dit zeker niet weer gaan gebeuren!