Scheidsrechter
Kiremit, S.
Veld

SVVN 1 - Drienerlo 1

Na drie nederlagen op een rij, werd het hoog tijd voor een driepunter. Thuis werd er verloren van naaste belager op de ranglijst RKSV, vervolgens uit bij koploper Voorwaarts en het meest recent tegen de nummer laatst Lemele, waar in 5 minuten de overwinning uit de hand werd gegeven. Zaterdag 15 april dus uit bij SVVN, de club uit Nijverdal, welke op 2 punten staat van Drienerlo 1. Een verliespartij betekende het afdalen naar de 11e plaats, waar nacompetitie bijhoort. Er moest en zal gewonnen worden.

Tussenstand 7 april

In de selectie van 14 waren welgeteld 5 personen die aan het begin van het seizoen vast bij het eerste elftal zaten. Hiernaast ook nog eens 2 debutanten voor de competitie: Sjoerd en Miquel, beiden begonnen aan de wedstrijd als gezelschap van de technische leiding.

De eerste kansen waren voor Drienerlo, en er werd niets weggegeven. Na nog geen 20 minuten mocht Sjoerd invallen als linksback, waar Sander geblesseerd raakte. Zonder Sander begon het blijkbaar nog beter te lopen, want Douwe kon wat later afmaken na een geweldige actie van Wim over de achterlijn - voor Douwe uiteraard binnen de 5 meter. Eigenlijk moest Drienerlo al voor rust de voorsprong verdubbelen, echter moest het weer spannend blijven.

In de tweede helft zakte Drienerlo verder in, waardoor SVVN meer aan het voetballen toekwam. De Nijverdallers schoven verder op, waardoor er steeds meer ruimte achter de verdediging kwam te liggen. SVVN kon geen grootse kansen creëren en vond Drienerlo de ruimte middels een pijlsnelle counter. Douwe stuurde David de diepte in, en hij schoot prima in: de bevrijdende 0-2. David mocht zelfs de 0-3 maken in de 90e minuut, en deed Drienerlo goede zaken. Verder verloor de concurrentie hun wedstrijden, en is de stand plots een stuk rooskleuriger voor de studenten.