Scheidsrechter
Veld

Lemele 1 - Drienerlo 1

Uit naar Lemele. Een lange rit richting Noord-Twente, waar de rest van het seizoen nog ploegen Mariënberg, Voorwaarts, Kloosterhaar en Bergentheim wachten. Eenmaal aangekomen was het er leeg en nat - het kunstgras was door de hemel gesproeid en de bal gleed sneller dan menigeen dacht.

De eerste helft werd Drienerlo vanaf minuut 1 onder druk gezet door de hekkensluiter, maar behield haar rust. Toch was er die enkele keer balverlies op het middenveld en al na 4 minuut moest de kantinejuf aan de scorebord knoppen, een afstandsschot van Schoenmaker werd slecht verwerkt door keeper Braakman: 1-0. Was het dan weer zo’n zware vrijdagavond dat de studenten nog lagen te slapen? Nee, want de zware donderdagavond wegens de constitutieborrel van het 72e bestuur zat er nog in.

Wakker geschrokken door deze tegenvaller werd de jacht naar de gelijkmaker ingezet. Het vloeiende spel kwam er langzaam maar zeker in en via Roman van den Boog - eens geposteerd als linksbuiten - was de 1-1 een feit na een kwartier spelen. Drienerlo ging door en niet zonder resultaat; de 1-2 en 1-3 kwamen op naam van respectievelijk David van der Meijden en Max Trauernicht, de eerste na een blunder van keeper en de twee na een goed uitgespeelde actie. Het was eenrichtingsverkeer en Drienerlo had allang de wedstrijd in het slot moeten gooien. Dat werd niet gedaan en werd er gerust met dezelfde voorsprong als tegen Juliana ‘32 een week eerder.

Tja, Juliana een week eerder bracht ook met lef en inzet een 3-2 op het scorebord na luttele minuten. Hiervoor moest Drienerlo natuurlijk waakzaam.

Praten is dan makkelijk. Want binnen 6 minuten stond het 3-3 door twee goals van Kleinlugtenbeld. Lemele ging de tweede helft in met de gedachte dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat deed ze zeer verdienstelijk. Bij de studenten ontbrak het bij de start weer eens aan de scherpte en moesten weer aan de bak. Toch nam ze het initiatief over, vergelijkbaar als in de eerste helft. Kansen waren er wel voor beiden ploegen, maar Drienerlo had de langste adem; Lemele’s manschappen waren na zo’n 65 minuten moegestreden. De frisse koppen van de debuterende Aldo Renz en Soren Nehrhoff bracht echter nog niet de overwinning. Nadat Jelle Harbers in het veld werd gebracht kwam de Schwung er wel in; een solo van Harbers bracht de bal uiteindelijk bij de immer vrijstaande Sido Grin, die van dichtbij intikte en zo in de 84e minuut de 3-4 overwinning binnen sleepte.

Voor Drienerlo betekent dit de maximale score uit de laatste drie wedstrijden, maar moest weer veel doelpunten verwerken en met de maximale inzet de punten ontvangen. Lemele scoorde in al haar eerdere wedstrijden zo vaak als zaterdag tegen Drienerlo. Makkelijke wedstrijden bestaan blijkbaar niet dit seizoen, kan dit worden veranderd na een rustperiode komende week?

Een samenvatting van de wedstrijd door Lemele aanvoerder Kleinlugtenbeld gegeven: