Beldman, D.
Veld

Drienerlo 1 - Juliana '32 1

Zaterdagochtend, de mooiste dag van de week. Drienerlo 1 wist dat ze weer heel wat ging beleven, toen de vrienden van veld 1 elkaar zagen. Het was namelijk de eerste Drienerlo Dag van het seizoen.

Alle veldteams behalve dames 2 speelde thuis, hetgeen betekende dat veld 4, 2 en dames 1 aangemoedigt kon worden vóór de wedstrijden van v1 en v3. Veld 4 verdeelde de punten met Quick ‘20 door een 1-1 gelijkspel. Dames 1 en veld 2 lieten hun kunsten zien vanaf half 12. Waar Dames 1 helaas niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel - waar meer in had gezeten - won veld 2 haar wedstrijd wel: een overtuigende 4-1 zege! 5 punten waren inmiddels verzameld, en nu was het de beurt aan veld 1 en 3, beiden uitkomend tegen Juliana ‘32 uit Hengelo.

Veld 1 begon voor het eerst dit seizoen sterk aan de wedstrijd. Aanval na aanval werd opgezet, en uiteindelijk werd er - toch weer vanuit een corner - gescoord! Wim van der Kruk toucheerde de bal lichtelijk, nadat deze vlak bij het doel bleef hangen. Tijdens dezelfde actie verkreeg Mitchel Haring nog een blauw oog, toen hij liever iemands knie dan de bal wilde koppen. Wat later was het opnieuw raak, dit keer ging Haring wel voor de bal en frommelde hij de bal binnen. In de 37e minuut kwam vervolgens David van der Meijden vanaf rechts nog opstomen, en met een paar bewegingen sneed hij naar beneden en haalde uit: 3-0. De enkele uitbraak die Juliana had deze helft bleek voor hen toch van waarde; nadat Remon Haarhuis de Hengelose spits correct dekte, werd de bal toch op de penaltystip gelegd. Tja, een wedstrijd is niet compleet zonder dat Haarhuis een penal veroorzaakt, de ruststand was 3-1.

In de rust werd aangegeven scherp te blijven, de wedstrijd was immers nog niet binnen. Aan de andere kant van de gang bulderde de Juliana coach richting zijn spelers, en het was opmerkelijk dat de kleedkamer er nadien nog altijd stond. Enfin, de tweede helft begon. Juliana had blijkbaar hoop geput uit de gescoorde penalty, want zij begon fel en met hoge pressing. En niet zonder resultaat, na vijf minuten stond het al 3-2 en Drienerlo werd ook hierna veelvuldig achteruit gedrukt. Toch weer een slecht begin, hoe nu verder? Trainert Eulderink reageerde door Robbert van Middelaar te brengen voor Roman van den Boog. Drienerlo stond weer beter, zoals in de eerste helft en begon weer zelf pressie uit te voeren, zeg maar het ‘Roman effect’. Rond minuut 70 gaf de scheidsrechter opnieuw een discutabele penalty, dit keer voor de studenten. Kick Ditzel ging er gelijk achter staan en scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Drienerlo: 4-2! De marge was weer twee en Juliana gaf het hierna ook op. De wedstrijd werd verder rustig uitgevoetbald. Enige minpunt was nog het geblesseerd raken van Juliana’s keeper Van Dalen. Hij brak zijn been bij het uitkomen op een dieptepass, nadat die vorig jaar ook al herstellende was van een beenbreuk. Veel beterschap gewenst vanuit de club aan hem!

Voor een aantal prachtige kiekjes verwijzen wij naar de Facebookpagina van Juliana ‘32: